Thursday, March 12, 2009

PPSMI

aper rasionalnya membangkang pengajaran dan pembelajaran sains dan matematik dalam bahasa inggeris?
macam lah kalau belajar sains dan math in english akan pupus bahasa melayu. logic thinking laa brader. cina belaja skolah english elok jer. mandarin xpupus pn. bukan sahaja xpupus, bahasa paling ramai orang guna dalam dunia nie bahasa mandarin. xpayah cerita laa ketuanan melayu laa aper laa. muak laa weh..
jangan laa kolot sgt. jgn ingat kt skolah tue, subjek yang di ajar hanya sains n math jer. ader lg subjek laen dan diajar fully in bahasa what?
ader plak aku dgr, ali rustam ckp kalau susah sgt, biar pelajar buat pilihan nk blaja in english or bahasa. wtf?! bodo kaa?
ini lagi satu tada skolah punya orang melaka. hampas. xpayah laa aku bg tau kot kenapa xboley bg pilihan. bdk² pn boley pikir.
ya aku sgt respect dgn a samad said dan hasan tue, tp bende yang aku rase mcm xpatut, aku ttp akan ckp xpatut laa jgk..
sori to say tp, bahasa kita bukan bahasa international.
xperlu kot nk beria sgt.
yer dulu kita lingua franca,
tp itu 1511 punyer citer..
=)

No comments: