Wednesday, April 15, 2009

Penyakit Oh Penyakit!

aduhh paper dah nk dekat nie. gap mcm sampah! selamber gyler tak study lagi nie. kau nie nk jd aper nie zul? kau kate nak grad sem nie. mak bapak kau dah tak de mase nak melayan perangai "menghabehkan boreh" kau tue lagi dah. paham² sendiri laa. kau kater tak suke duduk J town tapi gaya macam nak stay lame² kat situ. bangun zul bangun! cukup lah tidor kau tue! Tak maju melayu kalau leka dengan tidur!
bebas tak berantai, hidup tak bertuan,
tiada tujuan,tiada tumpuan,
masih sendirian,masih mengelamun,
kalau masih khayal, bangun;
hentikan mengelamun bangun;
kalau masih khayal, BANGUN!

9 comments:

HambaMaya said...

"bebas tak berantai, hidup tak bertuan.."

ayat-ayat ko ni boleh tahan power gak!!

Robert said...

sekadar memetik dari tulisan² hebat orang melayu kita..

HambaMaya said...

ko ni mengingatkan aku pada kawan aku dulu kat U yang perangai mmg sebijik.. malas bangun pagi tahap longkang.. kalau tidul pukul 10 mlm hari ni, pukul 10 mlm besok baru bgn.. exam tak pegi.. tapi last skali jadi doktor la plak.. kuakuakua...

HambaMaya said...

*tidur.. not tidul

Robert said...

haha..
alhamdulillah rezeki dia..
tp aku amek business study..
so doktor tue jauh panggang dari api..
LOL

t.Y.a said...

sedar pown..
ingat kan da xsedar td..
hahah...
wek..

Anonymous said...

tp klu manusia yg bernama zul ni x cukup ngan ayat cam2.. patut ditambah ngan penampar kat muke baru dy sedar..hahahaha

Robert said...

hahaha..
aku rase pn elok jgk tue..
br sedar diri sikit si zul tue..
-.-"

t.Y.a said...

sorang g lah tampar biar dye bangun sket..
lol..